قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه

از خوانندگان این مقاله انتظار می رود بعد از خواندن این مقاله توضیح دهند

مهریه:

مهریه از نظر لغوی به‌معنای کابین یعنی مالی که شوهر ابتدای زندگی مکلف به پرداخت آن به همسر خود می‌شود.
مهریه از ریشه مهر و به معنای مهربانی و محبت است و درواقع مالی است که شوهر برای ابراز علاقه به همسر خویش می‌پردازد.
درحال حاضر مهریه از فلسفه و کارکرد اصلی خود خارج شده و مهریه‌های سنگین، عرف و معمول شده که نگاه به مهریه از ابراز علاقه، به نگاه و دیدی تضمینی برای تداوم زندگی یا یک پشتوانه برای خانم در نظر گرفته شده‌است.

شما می توانید جهت دریافت راهنمایی در خصوص قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه با وکلای مجرب ما تماس حاصل فرمایید با شماره ی 02191300252

تفاوت مهریه و شیربها:

شیربها، هنوز در برخی از مناطق کشور رایج است و مقدار مالی است که ابتدای زندگی به خانم پرداخت می‌شود و این مقدار کاملاً توافقی است و کاملاً مجزا و متفاوت از مهریه است.
از نظر تاریخی شیربها رسمی بود که خانواده دختر، دختر خود را در ازای گرفتن مالی می‌فروختند که خوشبختانه این رسم منسوخ‌شده و در مناطقی هم که گرفته می‌شود، خرج جهیزیه دختر می‌شود.

انواع مهریه:(از نظر توافقی و تعیین نشده)

مهریه به‌صورت کلی به دو نوع توافق شده و تعیین نشده تقسیم می‌شود:

شما می توانید جهت دریافت راهنمایی درباره قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه با وکلای مجرب ما تماس حاصل فرمایید با شماره ی 02191300252

قانون-جدید-مهریه-مازاد-110-سکه

چه چیزهایی می‌تواند مهریه قرار بگیرد؟!

مهریه جزء ذات و ماهیت عقد نکاح ( ازدواج ) نیست؛ اگر مهر تعیین نشود ،عقد نکاح صحیح است.( البته در عقد دائم نه در صیغه )درنتیجه مهریه یک قرارداد مالی است که در ضمن عقد نکاح انجام می‌شود، بر خلاف عقد ازدواج،که یک عقد غیرمالی محسوب می‌شود.
حال که مشخص شد مهریه قرارداد مالی جدای از عقد ازدواج است، به این نتیجه می‌رسیم که مهریه تابع قواعد عمومی قراردادهای مالی است.

مهریه می‌تواند به اشکال زیر باشد:

عین: به این معنا که عین یک مال مهریه قرار گیرد مانند خانه، ماشین،سکه و …
منفعت: بسیاری از اموال علاوه بر عین، منفعت هم دارند، مانند منافع یک خانه، ماشین که خانم می‌تواند در مدت مشخص از خانه استفاده کند یا اجاره دهد، اما در این حالت زن مالک اصل مال نمی‌شود و فقط می‌تواند از منافع استفاده کند.

عمل مشخص: دختر و پسر می‌توانند شرط کنند که مهریه دختر، انجام عمل مشخصی، توسط پسر برای دختر یا شخص ثالث باشد مانند این‌که دختر و پسر شرط کنند که آقا چهار کودک بی‌سرپرست را باسواد کند و امثال این‌ها.

طلب: دختر و پسر می‌توانند طلبی که آقا از شخصی، دارد را به‌‌عنوان مهریه قرار دهند.
صورت دیگری نیز از انواع مهریه وجود دارد که از حوصله این مقاله خارج و بسیار غیرمعمول و غیرمتعارف می باشد که ذکر آن از بابت اطاله کلام خود داری می‌شود.

شما می توانید جهت دریافت راهنمایی درباره قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه  با وکلای مجرب ما تماس حاصل فرمایید با شماره ی 02191300252

شرایط عمومی صحت مهریه:

همان‌طورکه در بالا گفته شد، مهریه یک عقد مالی تبعی ضمن عقد ازدواج است.متناسب با این توضیحات، مهریه باید شرایط خاصی داشته باشد تا صحیح باشد درغیراین‌صورت مهریه باطل خواهد شد.

شرایط عمومی مهریه به شرح زیر است:

شما می توانید جهت دریافت راهنمایی درباره قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه با وکلای مجرب ما تماس حاصل فرمایید با شماره ی 02191300252

قرار دادن مال دیگری به‌‌عنوان مهریه:

اگر مال دیگری به‌‌عنوان مهریه تعیین شود مثلاً داماد مهریه عروس خانه قرار دهد که آن خانه در مالکیت پدرش باشد دو حالت پیش می‌آید.

  1. پدر داماد رضایت به مهریه بدهد: در این صورت به‌محض رضایت،دختر مالک تمام خانه یا مهر می‌شود.
  2. پدر داماد یا شخصی که مالک مهریه است، مهریه را تایید و تنفیذ نکند: در این حالت وفق ماده هزار و صد قانون مدنی، قیمت آن خانه یا هر مال دیگری که مهر قرار داده شده، طبق نظر کارشناس تعیین و مرد محکوم به پرداخت قیمت روز مهریه خواهد شد.

اگر شما درباره قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه سوالی دارید هم اکنون با وکلای مجرب ما تماس حاصل فرمایید.

مقدار و میزان مهریه:

مهریه یک مفهوم اسلامی است که به خاطر دین اسلام وارد قوانین ما شده درنتیجه برای مقدار مهریه باید به فتاوای معتبر اسلامی مراجعه کنید در فقه اسلامی مقدار معینی یا سقف خاصی برای مهریه تعیین نشده درنتیجه میزان مهریه کاملاً بسته به توافق طرفین می باشد.

بسیاری از خانواده‌ها با تعیین مهریه های سنگین، مانع بزرگی بر سر ازدواج به وجود آوردند و ماهیت اصلی مهریه را که نشان‌دهنده مهر مرد به زن است تغییر داده و به آن نگاه پشتوانه و وسیله‌ای برای حفظ زندگی قرار دادند که عملاً چنین اتفاقی نیفتاده است بلکه برعکس باعث رشد چشمگیر طلاق شده است.

در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای کم کردن و محدود کردن مهریه شد اما به علت مخالفت با اسلام هیچ کدام به سرانجام نرسید.
تنها اتفاقی که افتاد،کم شدن ضمانت اجرایی کیفری و حبس مهریه بود که در ماده بیست و دو قانون حمایت خانواده مصوب هزار و سیصد و نود و یک متبلور شده‌است:

ماده ۲۲: هرگاه مهریه در زمان وقوع عقد تا یک‌صد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن باشد، وصول آن مشمول مقررات ماده دو قانون اجرای محکومیت‌های مالی نخواهد بود.

شما می توانید جهت دریافت راهنمایی درباره قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه با وکلای مجرب ما تماس حاصل فرمایید با شماره ی 02191300252

قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه:

بعد از تصویب قانون حمایت خانواده، این شایعه در بین مردم رواج پیدا کرد که مازاد بر ۱۱۰ سکه بهار آزادی قابل گرفتن نمی‌باشد.
با توجه به پیشینه اسلامی مهریه و توضیحاتی که در بند«مقدار مهریه» داده شده محدود کردن مقدار مهریه مغایر با دین اسلام می‌باشد و امکان تحقق چنین شایعه‌ای تقریباً محال به نظر می‌رسد.

تنها تغییری که با تصویب ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده افتاد، کاهش ضمانت اجرای حبس مهریه است به این شکل تا ۱۱۰ سکه در صورت عدم پرداخت مهریه، می‌‌توان مرد را به زندان انداخت و بابت مازاد مهریه باید گفت صرفاً می‌‌توان در صورت پیدا کردن مال از شوهر، مهریه را دریافت کرد و امکان زندانی کردن مرد مازاد بر ۱۱۰ سکه امکان‌پذیر نیست.

فرق مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه:

با افزایش چشمگیر میزان مهریه‌ها مشکلات زیادی برای خانواده‌ها به وجود آمد،تعداد زندانی‌های ناشی از ناتوانی و عدم پرداخت مهریه بسیار زیاد شد.
همین امر موجب به وجود آمدن نوع جدیدی از شکل مطالبه مهریه به نام عندالاستطاعه شد.

مهری به‌صورت عادی و کلی و در فرض سکوت به‌صورت عندالمطالبه است، به صورتی که به‌محض وقوع عقد، زن می‌تواند هر وقت که بخواهد کل یا بخشی از مهریه خود را دریافت کند.
اما درصورتی‌که مهریه عندالاستطاعه باشد، خانم فقط درصورتی می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند که شوهرش توانایی پرداخت داشته باشد.

از تفاوت‌های دیگر مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه، تفاوت درباره مسئولیت اثباتی توانایی مالی مرد در پرداخت مهریه است؛ بدین شکل که در مهریه عندالمطالبه، اثبات عدم توانایی مالی شوهر بر عهده مرد است و در مهریه عندالاستطاعه اثبات توانایی مالی بر عهده زن است.

گرفتن مهریه از پدر و شوهر :

یک شایعه دیگر در مورد مهریه وجود دارد، مبنی بر این‌که درصورتی که شوهر توانایی مالی پرداخت مهریه را نداشته باشد، می‌‌توان مهریه را از اموال پدرشوهر توقیف کرد و فروخت.
باید گفت چنین شایعه‌ای به‌هیچ‌وجه صحیح نمی‌باشد، همان طور که در این مقاله گفتیم مهریه یک قرارداد مالی تبعی است که بین دختر و پسر منعقد می‌شود و به هیچ وجه شخصی جز خود مرد تکلیف پرداخت مهریه را ندارد حتی پدر وی.
فقط در صورتی، پدر، مادر یا مورث(ارث دهنده) فوت کند خانم می‌تواند سهم‌الارث آقا را به‌‌عنوان مهریه توقیف نماید.

شرط کردن مهریه طلا به همراه قیمت‌گذاری آن!

فرض کنید در سال ۳۹۱. شرط شود میزان مهریه خانم ۲۰ سکه تمام بهار آزادی به ارزش ۲۰ میلیون تومان باشد.
آیا با این فرض ۱۰ سکه طلا مهریه تعیین شده است یا ۲۰ میلیون تومان؟!
پاسخ به این سوال با توجه به کاهش ارزش پول، می‌تواند منشأ اثر فراوان باشد.
پاسخ به این سوال اینست که زمانی که مهری همراه با قیمت آن ذکر شود مبلغ آن مدنظر نمی‌باشد مگر این‌که خلاف آن اثبات شود. درنتیجه شوهر باید،قیمت روز سکه را پرداخت کند مگر این‌که ثابت کند مبلغ ۲۰ میلیون تومان به عنوان مهریه قرار داده شده‌است.

گرفتن مهریه به نرخ روز :

باید به این نکته توجه داشت مفهوم گرفتن مهریه به نرخ روز صرفاً درمورد مهریه،از نوع وجه رایج ( پول ) امکان‌پذیر است. به این معنی که فقط درصورتی‌که مهریه مبلغی پول به ریال باشد به نرخ رسمی کاهش ارزش پول اعلام‌شده توسط بانک مرکزی قابل گرفتن است.
غیر مهریه از نوع وجه رایج در مرحله اول اصل مال دریافت می‌شود و درصورتی‌که اصل مال مهریه قرار داده شده، موجود نباشد، مثل آن ( در صورت مثلی بودند ) دریافت می‌شود و در صورت نبودن مثل آن مال، قیمت روز توسط کارشناس محاسبه و مرد محکوم به پرداخت به قیمت روز مهریه شرط شده می‌شود.

شما می توانید جهت دریافت راهنمایی درباره قانون جدید مهریه مازاد 110 سکه با وکلای مجرب ما تماس حاصل فرمایید با شماره ی 02191300252

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *