در گذشته مردم برای ثبت شکایت های حقوقی و کیفری و… خود مجبور بودند به دادگاه یا دادسرای صالح مراجعه کنند،تا دادگتری به شکایت آنان رسیدگی کند.پیدا کردن دادگاه یا دادسرای صالح خود مشکل بزرگی بود به شکلی که تعیین مرجع صالح برای حتی برای وکلا و قضات نیز مشکل و محل اختلاف بود و هنوز هم هست.با انتخاب اشتباه دادگاه یا دادسرای صالح ،پرونده یک شخص ممکن بود ماه ها فقط معطل تعیین و فرستاده شدن به دادگاه صالح شود.

مشکل دیگر حضور فیزیکی بود،فرض کنید شما میدانستید کجاست،خب…این  عالی بود،حال فرض کنید منزل شما بندر عباس است و دادگاه صالح در تبریز ،در این صورت شما مجبور بودید،زندگی وکارخود را رها کنید و برای ثبت یک دادخواست مسافت زیادی را طی کنید.

اما امروزه دفاتر خدمات قضایی با ایجاد یک تحول بزرگ و ارزنده مشکل بالا را حل نمود؛به این شکل که شما با حضور در نزدیک ترین دفتر خدمات قضایی محل زندگی خود،میتوانید نسبت به ثبت دادخواست یا شکواییه خود اقدام کنید و نیازی به حضور شما در دادگاه نیست.

با خضور در این دفاتر شما نیازبه دانستن قواعد تعیین صلاحیت را ندارید  زیرا که خود دفاتر خدمات قضایی الکترونیک با دانستن قواعد حقوقی تعیین صلاحیت

دادگاه یا دادسرای صالح را شناسایی و به صورت الکترونیکی ، شکواییه ثبت شده را به دادگاه یا دادسرای صالح به رسیدگی پرونده شما ارسال میکند.

تاریخچه دفاتر خدمات قضایی الکترونیک:

رییس قوه قضاییه وقت،در ۲۲ خرداد ماه ۱۳۹۱،آیین نامه ارایه خدمات الکترونیکی قضایی را تصویب کرد و در اجرای ماده دوم این آیین نامه ،دستور العمل ضوابط و شرایط تاسیس و فعالیت و انحلال دفاترخدمات قضایی الکترونیک را ضادر نمود.

هدف ودستاورد های دفاتر خدمات قضایی الکترونیک:

دفاتر خدمات قضایی با هدف ومحوریت آسان شدن مراجعات مردمی به دادگاه ها ،جلوگیری ازاتلاف وقت ،بهبود اطاله دادرسی ،کاهش مراجعات مردم به دادگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ها ،تسریع در رسیدگی به پرونده های حقوقی،افزایش کارامدی قوه قضاییه ،افزایش رضایت مردم ازقوه قضاییه ،و استفاده از از فناوری های جدید در کنار دادگاه ها ایجاد شد.

از نظر ما نیز ایجاد دفاتر خدمات قضایی گام درجهت عدالت قضایی و هوشمند شدن رسیدگی حقوقی بودو

یکی دیگر از دستاورد های این دفاتر،نحوه ابلاغ و اطلاع رسانی اوراق قضایی می باشد که نسبت به گذشته بسیار آسان گشته،که ابلاغ به صورت الکترونیک درآمده که  دیگر نیازی به قطع شدن درختان جهت تولید کاغذ نیست.

خدمات و وظایف دفاتر خدمات قضایی:

به طور خلاصه وظایف دفاتر خدمات قضایی را میتوان در موارد زیر خلاصه نمود:

۱-ثبت دادخواست های حقوقی،خوانواده،طلاق،مهریه و نفقه و…

۲-ثبت شکایت های کیفری

۳-ثبت دادخواست شورای حل اختلاف،تامین دلیل،…

۴-ثبت اعاده دادرسی،فرجام خواهی و دادخواست های مربوط به دیوان عالی کشور

۵-ثبت شکواییه دیوان عدالت اداری

۶-ثبت واخواهی و تجدید نظر از دادنامه و حکم های بدوی

۷-ثبت و ارسال اظهارنامه های رسمی

۸-پیگیری ابلاغ الکترونیک

۹-پیگیری اخرین وضعیت دادخواست،شکوایه،لایحه یا اظهارنامه

قیمت و هزینه های دفاتر خدمات قضایی:

برای دیدن قیمت و هزینه های ثبت دادخواست ،شکایت ،اظهارنامه و…. بر روی این لینک کلیک کنید.

آدرس دفاتر خدمات قضایی الکترونیک قضایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *